Costa Cálida

Costa Cálida

Murcia

Kustområdet Mar Menor har en annan karaktär. Havet är lugnare och varmare under hela året. I dessa områden finns attraktiva turistkomplex som Los Alcazares och La Manga del Mar Menor.

Los Alcazares är ett populärt område. Costa Cálida betyder kusten med varmt klimat. Mer än 3 000 soltimmar och ett mikroklimat lockar turister hit under hela året. Mar Menor har en kustlinje på drygt 70 kilometer och varmare vatten än andra stränder på Spaniens sydkust. Området inbjuder till bad och vattenaktiviteter.

Många människor kommer hit för det mineralrika, läkande vattnet med en behaglig badtemperatur och en genomsnittlig lufttemperatur på 22 grader. I närheten ligger San Pedro del Pinatar med sina salta sjöar med hälsosamma bad för dem som lider av artros eller reumatism. Mar Menor erbjuder också ett brett utbud av fritidsaktiviteter och alla tänkbara tjänster längs strandpromenaden med uteserveringar, restauranger, barer, musik, dans, marknader och butiker.

La Manga del Mar Menor är en halvö på några kilometer som sträcker sig ut över havet och täcker Mar Menors kust, med vackra grunda stränder som är attraktiva för familjer med spädbarn. Ett landskap som är mycket attraktivt när man har havet på båda sidor av staden och med ett brett utbud av gastronomiska tjänster.

Bostäder

WhatsApp