Costa Blanca

Costa Blanca

Alicante

Provinsen Alicante ligger på den iberiska halvöns östkust och är den sydligaste provinsen i Valencianska gemenskapen. Costa Blanca sträcker sig längs Alicanteprovinsen från Denia i norr till Pilar de La Horadada i söder. Regionens internationella flygplats är Altet med direkta destinationer inom Europa och till andra huvudstäder utanför Europa.

Alicante bildar tillsammans med Elche och fyra andra kommuner ett storstadsområde. Levande städer och moderna turistanläggningar, typiska medelhavsbyar där tiden tycks ha stannat, oändliga gyllene stränder och kristallklart vatten, en frodig kustlinje som erbjuder imponerande klippor och vikar. Området är också rikt på grönsaker och trädgårdar, bland annat på grund av det geografiska läget och det gynnsamma klimatet.

Inte långt från kusten finns de naturliga saltplattorna och saltsjön som består av en unik natur, liksom bergskedjor och skogar av enorm skönhet. Provinsen har mer än 320 soldagar med en medeltemperatur på 20 grader under hela året. Alicante är den fjärde mest befolkade provinsen med cirka 2 miljoner invånare. Provinsen tar emot mer än 5 miljoner turister per år.

Provinshuvudstaden Alicante är idealiskt belägen mellan de pittoreska bergen och Medelhavet. Rik historia, många monument, museer, katolska katedraler med vacker barockarkitektur, restauranger, stora köpcentrum som Corte Inglés, småbåtshamnar med mera, eleganta strandpromenader som bjuder in dig att upptäcka charmen hos provinsens dolda skatter.

Att strosa genom huvudstadens gamla stad, låta sig förföras av de mysiga hamnarna eller beundra det varierande landskapet är några av de saker som provinsen Alicante kan erbjuda dig. Alicante ligger på Costa Blanca och är känt för sina långa och breda vita stränder som ofta är täckta av sanddyner.

Utmärkta kommunikationer och förbindelser med snabba tåg, cirka 3,5 timmar från Madrid.

Bostäder

WhatsApp