La Florida

La Florida

ESTADOS UNIDOS DE ÁMERICA

Florida är en av de femtio delstater som utgör USA. Florida ligger i den södra delen av landet. Staten gränsar i väster till mexikanska golfen och Alabama, i norr till Alabama och Georgia, i öster till Atlanten och i söder till Floridasundet. Florida rankas 22:a i storlek och 3:a i befolkning.

Jacksonville är den folkrikaste staden i delstaten och den största staden efter yta i det kontinentala USA. Miami Metropolitan Area är det mest urbaniserade området i delstaten. Tallahassee är delstatens huvudstad. Regionalt är den uppdelad i 3 zoner: South Florida, Central Florida och North Florida.

Ungefär två tredjedelar av staten bildar en halvö mellan mexikanska golfen och Atlanten. Florida har den längsta kustlinjen i det kontinentala USA, cirka 1 350 miles, exklusive de så kallade barriäröarna. Det är den enda staten som gränsar till både mexikanska golfen och Atlanten. En stor del av staten ligger vid eller nära havsnivån och kännetecknas av sedimentär jord. Klimatet varierar från subtropiskt i norr till tropiskt i söder.

 

Florida är också känt för sina nöjesparker som Walt Disney World och Bush Gardens och dess citrusodlingar och vintergrönsaker, Kennedy Space Center och som ett populärt turistmål bland amerikanska pensionärer.

 

Floridas kultur återspeglar flera influenser; afrikanskt, europeiskt, ursprungligt och latinamerikanskt arv kan hittas i arkitekturen och köket. Florida har lockat till sig många författare som Marjorie Kinnan Rawlings, Ernest Hemingway och Tennessee Williams. Det är internationellt känt för att utöva sporter som golf, tennis, motor- och vattensporter.

Bostäder

WhatsApp