Costa del Sol

Costa del Sol

Málaga

Costa del Sol är ett område som är känt över hela världen för sina golfbanor, med 33 golfbanor i drift. Området har en väletablerad infrastruktur med ett stort vägnät, tågförbindelser och den nyligen utbyggda flygplatsen i Malaga. Det har också en snabb förbindelse mellan Malaga och Madrid med snabbtåg på ca 3 timmars restid.

Costa del Sol sträcker sig längs kusten i provinsen Malaga, en av de åtta provinserna i Andalusien, från städerna Nerja i öster till Estepona i väster, som ligger bland de mindre kända Costa Tropical och Costa de la. Ljus. Detta område bestod en gång i tiden endast av traditionella vitkalkade andalusiska byar, belägna längs kusten och i inlandet, med Sierra Blanca-bergen som bakgrund.

Staden Malaga och städerna Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, San Pedro de Alcántara, Estepona och Marbella ligger alla vid denna kust.

Området upptäcktes först på 1970-talet och har sedan dess blivit ett viktigt internationellt turistmål, inte bara för sina vackra stränder och otaliga golfbanor, utan också för sitt kulturarv och sin infrastruktur. Området omfattar nu ett antal orter och läckerheter som bildar ett band längs kusten, bestående av låga vitkalkade villor och bostadsområden med flerbostadshus utformade i loca andalusisk stil.

Bostäder

WhatsApp